Motivatie

In het voorjaar van 2019 ontwikkelde de vzw Gemeenschap Heppeneert een strooiweide. Met dit initiatief werd de vraag van velen beantwoord om de as van een dierbare overledene te kunnen uitstrooien in bedevaartsoord Heppeneert.

Tegelijk voelden we dat we met de strooiweide niet tegenmoet kwamen aan alle noden die er leven bij onze bezoekers. Aansluitend op de strooiweide is er daarom een sterrenweide ontwikkeld.

Het is een weelderig aangelegde bloementuin geworden die omzoomd wordt door hagen waardoor er een intiem plekje wordt gecreëerd voor ouders en hun naasten die afscheid hebben moeten nemen van hun sterretje voor, tijdens of na de geboorte.

Het is een plekje dicht bij Onze Lieve Vrouw van Rust waar nabestaanden naar kunnen terugkeren ter herdenking van hun sterrenkindje.

Dag kleine ster aan de hemel
die het allermooiste schijnt
Je straalt voor altijd in ons hart
omdat liefde nooit verdwijnt

Afspraken rond de sterrenweide

Vzw Gemeenschap Heppeneert beheert de sterrenweide. Door middel van het formulier op de achterzijde kan een aanvraag voor een gedenkplaatje op de sterrenweide van Heppeneert gedaan worden bij de beheerder van de sterrenweide.

Er wordt een sterretje in de sterrenweide geplaatst zodat onze sterretjes herdacht kunnen worden door hun dierbaren.
De cortenstaal sterretjes zijn uniform en kunnen vrij in de beplanting geplaatst worden. Het gepersonaliseerde gedenkplaatje kan vrij ingevuld worden met een tekst, een afbeelding, een tekening, een gedicht. De afmeting van het gedenkplaatje is 80 x 80 mm en er worden boorgaten voorzien. Teveel tekst wordt dan ook afgeraden. Het plaatje kan besteld worden bij de beheerder

Petronella Zelissen:
0032 497 48 98 61
strooiweide@heppeneert.be

Iedere aanvraag voor een gedenksterretje in bedevaartsoord Heppeneert wordt ook ingeschreven in het register van de sterrenweide.

Voor het gedenkplaatje en het blijvend onderhoud van de locatie dient een bijdrage van 100 euro gestort te worden op rekening BE69 0689 3123 4278. Een donatie aan het bedevaartsoord is altijd welkom.

De sterrenweide wordt onderhouden door de vzw en deze ziet nauwlettend toe dat deze plaats gebruikt wordt waarvoor ze dient: enkel het gedenken van een sterretje. Het wijzigen van de infrastructuur of het aanbrengen van permanente decoratie is niet toegestaan.

De vzw behoudt zich het recht voor om aangebrachte versieringen/bloemstukken te verwijderen. Alsook het nodig onderhoud en werkzaamheden uit te voeren. Zij ziet er op toe dat de strooiweide ten allen tijde rust uitstraalt.

De tekst van het gebed tot O.L.Vrouw van Rust is beschikbaar in het portaal van de kerk.

Bij de sterrenweide staat ook een beeld van moeder Maria. Zij waakt bij de sterretjes in haar hoedanigheid van Stella Maris, Sterre der Zee en liefhebbende moeder van ons allen.

Zij hoort onze gebeden, deelt in onze vreugde en ons verdriet en spreekt voor ons ten beste bij onze Heer.

Bedevaartsoord Heppeneert wil voor iedereen een plaats van rust, inspiratie en troost zijn.

vzw Gemeenschap Heppeneert
Heppeneert 21
3680 Maaseik
Ondernemingsnummer: 441.258.938

Aanvraag gedenkplaatje